کود مرغی در انواع متفاوتی تولید و به بازار عرضه میشود و شما برای اینکه باردهی میوههای باغ خود را بیشتر کنید میتوانید از این کود استفاده کنید. در فصلی مثل تابستان کشت خربزه شما را به سود زیادی میرساند و به همین خاطر توصیه باغداران با تجربه کاشت خربزه است اما برای سوددهی بیشتر راهکارهایی دارند که برای آشنایی بیشتر با این راهکارها توصیه میشود که تا پایان مطلب همراه ما باشید.
علت بار ندادن خربزه
در بسیاری از مواقع کشاورزان و باغداران متوجه بار ندادن خربزه در مزرعه یا باغ خود میشوند که این در مورد کشاورزان آماتور بسیار صدق میکند اما کاربلدها علتهای بار ندادن را میدانند و از آن جلوگیری میکنند. شایعترین علت بار ندادن خربزه عبارت است از:
نبودن عوامل گرده افشانی
یکی از مهمترین عوامل گرده افشانی برای تشکیل خربزه استفاده از زنبورها یا باد است. در صورتی که این عوامل نباشد میوه به خوبی به بار نمیآید و بخاطر همین برای اینکه گرده افشانی اتفاق بیفتد معمولا با استفاده از قلمو یا تکان دادن گلها این اتفاق را رقم میزنند.
کمبود عناصر مغذی مورد نیاز گیاهان
از مهمترین عواملی که باعث عدم باردهی گیاه میشود میتوان به کمبود عناصری مثل بور، فسفر و پتاسیم اشاره کرد که گلدهی را به تاخیر میاندازد و باعث میشود میوه تشکیل نشود. برای اینکه این اتفاق نیفتد حتما باید به سراغ استفاده از کود بروید چون کود همه عناصر مغذی را درون خودش دارد و این موارد را به ریشهها میرساند. ریشهها عناصر مورد نیاز را به برگ و ساقهها میرسانند و از این طریق گیاه پر ثمرتر میشود.
آبیاری زیاد یا کم
آبیاری نا مناسب میتواند یکی از علتهای اصلی عدم باردهی خربزه باشد چون خربزه برای رشد به آبیاری منظم و کنترل شده نیازمند است. برای اینکه بتوانید خربزه را در تناژ بالا برداشت کنید بهتر است که دورههای آبیاری را رعایت کنید تا زودتر به نتیجه مطلوب خود برسید.
وجود مشکل در تولید مثل گیاهان
در بعضی از مواقع مشکل از بذر خربزه است و احتمال دارد که تولید گلهای نر بیش از تولید گلهای ماده باشد. کشاورز باید هنگام انتخاب بذر گزینههای مناسب و اصلاح شده را انتخاب کند.
وجود بیماری و آفات در گیاهان
یکی از شایعترین علتهای بار ندادن گیاهان وجود بیماری و آفات است که باعث میشود روی گرد افشانی و رشد میوه تاثیر منفی بگذارد. از بیماریهایی مثل سفیدک پودری و پوسیدگی طوقه میتوان بعنوان مهمترین عامل ضعف گیاه و کاهش محصول یاد کرد.
پس از خواندن موارد بالا شما میتوانید پس از بررسی علائم بار ندادن از این علائم جلوگیری کنید. بذر مناسب را برای کاشت انتخاب کنید و با کوددهی به توسعه و رشد گیاهان بپردازید. برای رشد بوته خربزه وجود عناصر ماکرو مثل فسفر، نیتروژن و پتاسیم ضروری است.
بهترین کود برای درشتی خربزه
در صورتی که میوه خربزه کوچک است شما با استفاده از کوددهی میتوانید به درشتی خربزه کمک کنید. کوچک بودن خربزه در بسیاری از مواقع بخاطر کمبود عناصر مغذی است که برای حل این مشکل میتوانید از کودهای فسفر دار، بور، پتاسیم، کلسیم و نیتروژن استفاده کنید. فسفر برای حل مشکل گلدهی و رشد ریشه جز مهمترین عناصر برای رشد است و پتاسیم از کوچک بودن میوه یا رنگ پریدگی برگها جلوگیری میکند. عناصری مثل نیتروژن و کلسیم هم به رشد گیاه و باردهی بهتر آن کمک میکند و کمبود این عناصر به گیاه ضربه میزند.
بهترین کود برای درشتی خربزه کودی است که بتواند همه عناصر مغذی مثل پتاسیم، کلسیم، نیتروژن، فسفر و دیگر مواد آلی و ریز مغذیها را درون خود داشته باشد. یکی از کودهایی که تمام این عناصر را داراست، کود مرغی است. کود مرغی با ترکیب متعادلی از این عناصر به سرسبزی گیاه و باردهی بیشتر آن کمک میکند. کودهای مرغی به دو صورت مایع و پلیت تولید و به بازار عرضه میشود.
خواص کود مرغی برای خربزه
کود مرغی برای خربزه و سایر محصولات باغی و زراعی بعنوان یک محصول خوب و کارآمد شناخته شده است و از خواص این کود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کمک به درشتی میوه
وزن میوه و افزایش سایز آن از مهمترین دلایلی است که باعث میشود به سمت خرید کود مرغی جذب شویم. کود مرغی با دارا بودن پتاسیم باعث میشود که سایز میوه بیشتر باشد. خربزههایی که بوته آنها با کود مرغی تغذیه شده است طعم شیرینتری داشته باشد و کیفیتش بهتر است.
بخشیدن رنگ و ظاهر زیبا به میوه خربزه
کود مرغی روی شکل ظاهری میوه خربزه و رنگ آن تاثیر مثبتی میگذارد در صورتی که میخواهید این میوه را در تناژ بالا و با طعم بی نظیر برداشت کنید، بهترین راهکار شما کوددهی با استفاده از کود مرغی است.
افزایش عمر میوه
کود مرغی باعث کاهش ترک خوردگی و پوسیدگی میوه میشود و عمر آن را افزایش میدهد. از مهمترین خواص این محصول میتوان به جذب سریع و موثر به ریشههای گیاه اشاره کرد.
بنابراین شما میتوانید پس از خواندن موارد بالا از خرید کود مرغی برای درشت شدن میوهتان استقبال کنید چون این کودها حاوی تمام عناصر مغذی برای گیاهان هستند و سرعت رشد محصولات باغی و زراعیتان را بالا میبرند.
خرید کود مرغی
کود مرغی در انواع متفاوتی تولید و به بازار عرضه میشود. شما برای خرید کود مرغی باید به گزینههایی مثل نوع کود توجه کنید. با توجه به موارد زیر میتوانید مدلهای مختلف کود را بررسی کنید و سپس برای خرید اقدام کنید.
کود مرغی خام
کود مرغی خام که معمولا به صورت فله به بازار عرضه میشود. این کود معمولا آلوده به قارچ یا آفت و باکتری است چون فرایند کمپوست سازی روی آن انجام نشده است. معمولا این مدل کودها برای زمین کشاورزی مفید نیستند چون درصد عناصر آنها به صورت آنالیز شده نیست و ممکن زیاد بودن عنصری مثل نیتروژن باعث گیاه سوزی میشود.
کود مرغی ارگانیک و آنالیز شده
کود مرغی ارگانیک به صورت کمپوست سازی شده در بازار موجود هستند و با استفاده از نوینترین فناوریهای دنیا به صورت آنالیز شده عناصری مثل نیتروژن، پتاسیم و فسفر را دارند. کودهای طبیعی جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی هستند و هیچ ضرری برای محیط زیست ندارند چون تجزیه آنها در هوا ضرری برای محیط زیست ندارد. تفاوت مدلهای خام با ارگانیک این است که ارگانیکها آلوده به آفات نیستند.
برای خرید کود مرغی با کیفیت مطلوب به صورت طبیعی و ارگانیک با شمارههای درج شده در وبسایت تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.